Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Балкан с нова победа в Балканската лига

Отборът на Балкан записа нов успех в Балканската лига по баскетбол
Снимка: BGbasket.com

Отборът на Балкан постигна четвъртата си победа от началото на сезона в Балканската лига. В среща, изиграна тази вечер в „Арена Ботевград“, тимът от Ботевград надви Макаби Хайфа с 88:81.

Домакините водеха почти през целия мач и въпреки натиска на съперника си, успяха да удържат водачеството си до последно. Освен Трейвин Тибодо, който пропусна последните двубои, днес те бяха и без Калил Дюкс.

След тази среща българският отбор е с баланс 4-2, докато днешният му опонент е с 2-3. Двата тима ще се изправят един срещу друг и в четвъртък, отново в Ботевград. Двубоят е от 14:00 часа.

Гостите поведоха с 6:2 на старта на мача, но Балкан бързо стигна до пълен обрат. И двата отбора поддържаха много високи проценти при стрелбата през цялата първа четвърт, като домакините вкараха 6 тройки в нея и след края й имаха леко предимство при 29:27. Силно за тях стартира Станимир Маринов, вкарал 11 от точките на отбора си до момента. Съперникът пък разчиташе основно на звездата си Глен Райс младши, който отбеляза 9.

През втория период баскетболистите на Небойша Видич развалиха мерника си от далечно разстояние, но въпреки това поддържаха аванс от няколко точки и на почивката се оттеглиха при 49:42 в своя полза

Тройка на Димитър Димитров в началото на второто полувреме направи аванса на тима му двуцифрен за първи път в мача при 52:42. Макаби Хайфа отвърна със серия от 8:3, но Балкан не допусна разликата да падне още и преди последната четвърт водеше със 70:63.

Мачът продължи да върви доста бавно и през последната част, тъй като играта често бе прекъсвана заради нарушения. Отборът от Ботевград обаче показа по-здрави нерви и удържа водачеството си до последно. За натрупани нарушения срещата не завършиха Глен Райс младши и Джош Фройнд.

Димитър Димитров изигра много силен мач за Балкан, като завърши с 27 точки (4 тройки) и 12 борби. Близо до дабъл-дабъл бе и Станимир Маринов – 19 точки и 9 асистенции, а по 10 точки добавиха Дерик Маркс и Дивон Уошингтън.

За Макаби Хайфа Куоми Вон реализира 24 точки, с 19 е Глен Райс младши.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени