Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В невербален моноспектакъл Дарио Табаков съчетава цирк, танци, технологии

Лица на Дарио Табаков в „Трансфер”

Цирковите традиции се сливат с театър, музика, танци, технологии и органична визия в поредния артистичен проект на Дарио Табаков.

Пърформансът „Трансфер” ще има премиера на 22 и 23 януари от 19:30 ч. в центъра за съвременни изкуства „Топлоцентрала“ в столичния Южен парк 2.

След доста смели артистични прояви по улиците на София и Пловдив, Дарио Табаков беше в Белия да изучава тънкостите на цирковото изкуство, а днес разказа и за новия си проект в студиото на Радио София:

„Концепцията ми хрумна преди време, а сега мога да я реализирам благодарение на национален фонд „Култура“. Екипът ни е голям, но работим много сплотено.
Това всъщност е невербален моноспектакъл, а идеята му е да изобличи зараждането на човека от нищото и създаването на неговата личност в битието.“

По думите му всеки може да разбере и да се наслади на пърформанса.

В екипа са Дарио Табаков - актьор/режисьор, Луиза Китар - сценография/костюми, Ивомир Игнатов - драматург, Димитър Германов - хореография/жонглиране, Вероника Табакова - звукорежисьор/композитор, като звуков експерт е привлечен Иван Шопов.

Чуйте целия разговор на Антония Каменичка с Дарио Табаков.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна