Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Денков: Предвидени са средства за безплатна детска градина за децата над 3 години

| обновено на 18.01.22 в 14:03
Снимка: Pixabay

В бюджета за тази година са предвидени средства за безплатна детска градина за всички деца от 3-годишна възраст нагоре, обяви министърът на образованието Николай Денков:

"До сега в отдел "Общини" имаше предвидени средства за 3-годишните деца. С новия бюджет ще бъдат осигурени средства за всички деца от 3 години навършени и нагоре и ще бъдат включени с освободени такси в детските градини".

Осигуряването на безплатна детска градина за децата над 3-годишна възраст е една от мерките за постигане на първия от обявените по-рано днес общо 4 приоритета на образователното министерство за 2022 г. -  увеличаване на обхванатите деца в системата на образованието.

Другите три приоритета са повишаване на качеството на училищното образование, на висшето образование и дейности по "Плана за възстановяване и устойчивост" и двете оперативни програми за образование и наука.

Сред мерките за постигането на поставените приоритети са повишаване на учителските заплати и борбата с плагиатството в сферата на висшето образование.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна