Eмисия новини
от 11.00 часа
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Форум обсъжда сътрудничеството на бизнеса и образованието в подкрепа на женското предприемачество

Илюстрация: БТПП

Сътрудничеството между бизнеса и университетите в подкрепа на женското предприемачество ще обсъжда кръгла маса днес, организирана от Търговско-промишлената палата, Бизнес Лейди Клуб и Агенцията за насърчаване на малките и средни предприятия.

Дискусията цели да подпомогне сътрудничеството на бизнеса и образованието, като събере представители на водещи институции, университети и професионалните среди.

В разговора ще се включат представители на Министерството на образованието и науката, ректори на икономически университети, представители на синдикатите в образованието, както и представители на бизнеса и предприемачеството от различни сектори.

На форума ще бъдат коментирани начините за развитие на дуалното образование и ефективността на образованието по предприемачество в средните и висшите училища.

Събитието ще открие председателят на Търговско-промишлената палата Цветан Симеонов.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.