Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откраднаха диамантеното колие с олимпийските кръгове на Линой Ашрам, олимпийската шампионка е с Covid-19

Колие изработено от 90 средно големи диаманта изчезна от съблекалнята на олимпийската шампионка по художествена гимнастика Линой Ашрам. Камерите в коридора не са засекли някой да влиза в стаята по време на тренировката й, но подаръка от фенове е изчезнал . Шампионката се обърна по телевизията към крадеца и обясни, че огърлицата за нея има емоционална стойност. Прочувственото обръщение на Линой, обаче не трогна крадеца

М същото време златарят Гил Крамер, който е един от съдружниците в Диамантената борса на Израел заяви,че  ще израоти  копие на колието с петте олимпийски кръга. Той е голям любител на спорта и гордостта да чуе химна на Израел на Олимпиадата е била нещо много важно за него.


Преди копието да стане готово,обаче полицията намери и върна бижуто на спортистката. Според следователят от полицията в северния град Хедера, Моше Сиди, колието е открито случайно.  След дълго преследване полицията е арестувала наркодилър от известното в криминалните среди село Джиср а Зарка. Освен ножове, пари и дрога у него е открито съвсем непокътнато колието на Линой. Предположението е, че между спортистите или персонала на Спортната академия има наркоман, който се разплаща с крадени вещи. Преди диамантите на Линой от съблекалните и стаите в общежитието са изчезвали пари, мобилни телефони, музикална уредба, лаптоп и дори... един от хронометрите.

Междувременно при една от рутинните проверки за Covid-19 в Спортната академия, Линой е дала положителен резултат. Сега гимнастичката е под карантина въпреки че няма симптоми. От днес в Израел задължителните дни на изолация при положителна проба са намалени от 7 на 5. След изтичането им Линой ще се върне в тренировъчната зала. Гимнастичката все още не е обявила дали ще продължи да се състезава и най-важното дали ще участва на олимпийските игри в Париж. Като се гледа темпото на тренировките й и трудността на новите й съчетания, може да се предположи, че отговорът ще е „да“.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна