Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Намаляват състава на Бюрото по защита

Снимка: Ани Петрова

Бюрото по защита на застрашени лица, което след законодателни промени премина от главния прокурор към министъра на правосъдието, ще бъде намалено с 25 щатни бройки. Това реши правителството на днешното си заседаниe. 
Целта е да се обезпечи работата на Главна дирекция „Охрана“, която организира и осъществява охраната на съдии, прокурори и следователи, застрашени във връзка с изпълнението на служебните си задължения. 

МС смени и представителите на държавата в Надзорния съвет на здравната каса.

Васил Пандов, който е началник на кабинета на здравния министър, ще заеме поста председател на мястото на Александър Златанов. Другите двама представители на държавата са: Виолета Лорер, заместник-министър на финансите в първото служебно правителство на Стефан Янев, и Естел Василева, която беше съветник на Асен Василев докато беше служебен министър. 

Правителството одобри План за действие за тази година с над 300 мерки, произтичащи от членството на България в Европейския съюз. Особена загриженост предизвикват мерките за отстраняване на допуснати от България нарушения на правото на Европейския съюз. 

В проекта са включени 48 мерки, свързани с поети ангажименти в рамките на 45 процедури за нарушение, посочва правителствената пресслужба. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна