Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 70 бебета са се родили в УМБАЛ "Св. Георги" тази година

| обновено на 21.01.22 в 14:51

Ръст на родените близнаци в една от най-големите в България клиника по акушерство и гинекология – тази на УМБАЛ „Свети Георги“,  отчитат за 2021 г. Двойките родени деца през миналата година са 28, което е нарастване със 7.5% спрямо 2020 г., съобщиха от лечебното заведение в Деня на родилната помощ.

Родените деца от началото на тази година са над 70. Общо през 2021 г. в Клиниката са се родили 1 345 деца, като момичетата преобладават, заяви началникът на Клиниката по АГ проф. д-р Екатерина Учикова, която пожела „здрави бебета и щастливи родители“.

Клиниката по акушерство и гинекология отбеляза професионалния си празник с ритуал, без традиционното тържество, заради засилените мерки, свързани с ограничаването на разпространението на COVID-19. Екипът, представен от акушери и гинеколози, неонатолози, анестезиолози, акушерки и санитарки, пресъздаде обреда от народната традиция за празника, популярен като Бабинден, с отдаване на почит и уважение към възрастните жени, които са „бабували“ на родилките.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна