Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Решено: Вторият срок започва на 7 февруари, 9 дни почивка от 29 януари

Снимка: БГНЕС

Учениците няма да учат общо 9 календарни дни между двата учебни срока - ваканцията им ще бъде от 29 януари до 6 февруари, включително. Това съобщиха от Министерството на образованието. 

Очакваната новина за удължаване на междусрочната ваканция идва след проведено заседание на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в средното образование, по време на което е прието предложението на просветния министър Николай Денков ваканцията да бъде пет дни - от 31 януари до 4 февруари, вместо един -1 февруари, както е по график.

Заповедта на Денков за удължаване на ваканцията предстои да бъде издадена – така, заедно с двата уикенда преди и след петте неучебни дни, учениците ще почиват общо 9 календарни дни - от 29 януари до 6 февруари включително.

На 7 февруари ще започне вторият учебен срок - присъствено или онлайн, в зависимост от разпоредбите на здравните власти.

Неучебните дни няма да се компенсират чрез допълнителни занятия през останалата част от учебната година. Пропуснатият материал ще бъде преструктуриран и наваксан в редовните часове през втория учебен срок.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна