Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дискусия в Габрово за тунела под Шипка с участието на регионалния министър

Гроздан Караджов
Снимка: БГНЕС

В Габрово ще се проведе дискусия за бъдещето на проекта за тунел под Шипка, в която ще участва министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов. Хипотезата, че проектът е спрян, беше отречена от ресорния министър, който ще обяви намеренията относно изграждането на съоръжението и ще отговори на въпроси по време на планирано обсъждане през идната седмица.

Публичното говорене по темата за изграждането на тунел под Шипка започна в първите дни на новата година и беше провокирано от изявление на министъра на регионалното развитие Гроздан Караджов за ново проектиране. Последваха реакции и съмнението, че връщането в начална фаза на практика означава спиране на проекта. Хипотезата беше отхвърлена от министър Караджов, който беше поканен за дискусия по темата от местната власт. 

Очаква се всички въпроси относно бъдещето на тунела, мечта на габровци със 125-годишна давност, да бъдат изяснени на предстоящото обсъждане. То ще се проведе на 27 януари, в рамките на заседанието на местния Общински съвет и заради ограничения свободен достъп гражданите могат предварително да зададат своите въпроси онлайн и да проследят дискусията от разстояние.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна