Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Областният кризисен щаб в Сливен реши:

Малките ученици ще учат присъствено в Сливен и Нова Загора

Издадената първоначална заповед на РЗИ за онлайн обучение е изменена

| обновено на 24.01.22 в 08:36

Учениците от 1 до 4 клас в общините Сливен и Нова Загора ще продължат присъственото си обучение през тази седмица, съобщиха от Областния кризисен щаб. Издадената заповед на РЗИ за начина на обучение е изменена, след съгласуване с Министерство на здравеопазването и Министерство на образованието и науката. От днес в електронна среда ще учат само учениците от 5 до 12 клас в общините Сливен и Нова Загора, а присъствено ще учат от 1 до 12 клас в общините Котел и Твърдица.

От днес, в Сливенска област влизат допълнителни противоепидемични мерки. Преустановяват посещенията в кварталните пенсионерски клубове в цялата област. Въвежда се еднопосочно движение на потока от хора в пазарите, мол-вете и големите търговски центрове. 

От 31 януари се преустановява плановият прием и плановите операции в болниците. Допълнителните мерки се налагат заради ръста на заболеваемостта в областта, която още преди дни надхвърли 1000 души на 100 000, както и заради ежедневно нарастващия брой на заразените ученици, учители и карантинирането на десетки класове в двете най-големи населени места в областта – Сливен и Нова Загора. Към днешна дата средната заболеваемост в Сливенска област е 1 238 души на 100 000. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна