Eмисия новини
от 17.00 часа
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Кадин мост на река Струма ще бъде осветен въпреки скъпия ток

Кадин мост
Снимка: БГНЕС

Художественото осветление на историческия Кадин мост на река Струма, построен през 1470 година, няма да се спира - въпреки нарастващите сметки за ток, казаха от Общината в Невестино. Мостът е и емблема на общината. Във всичките 23 села уличното осветление се спира от 23 ч. вечер до 5 ч. сутрин, за да де намаляват разходите за електроенергия. 

Кадин мост беше реновиран изцяло м.г. с пари по Програмата за трансгранично сътрудничество за около 400 000 лева по проект със Северномакедонската община Проби щип. 

Мостът, дълъг около 120 м,  е с художествено осветление, което се управлява електронно според стъмването и зазоряването, но е към уличното осветление на с. Невестино.

И макар навсякъде в общината да се въведено спиране на уличното осветление след полунощ, мостът, който е паметник на културата и е все по-посещавана туристическа дестинация, остава осветен през цялата нощ, пояснява зам.-кметът на Невестино Йордан ГлоговНовините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.