Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подготвят виртуално представяне на експозицията и изложбата за 140-годишнината на Майстора

| обновено на 24.01.22 в 18:10
Картина на Владимир Димитров- Майстора "Момиче с гергини"
Снимка: archives.bnr.bg

Подготвя се виртуално представяне на постоянната експозиция с картините на Владимир Димитров-Майстра и готвената изложба за 140-годишнината от рождението на художника в Кюстендилската галерия, каза директорът и скулптор Валентин Господинов. Изложбата ще се открие на 1 февруари, дотогава галерията няма да приема посетители.

В постоянната експозиция са около 100 от най-известните платна на Майстора, а в готвената юбилейна изложба за 140-годишнината от рождението му са включени около 330 негови творби, сред тях 15 ще бъдат показани за пръв път.

"Виртуалната презентация ще ги направи достъпни за по-широка аудитория", казва директорът на Галерията Валентин Господинов:

"Едно много интересно презентиране, което е съвсем в новите форми на поднасяне на експозиции. Правим виртуално заснемане и виртуално презентиране на постоянната експозиция и на тази изложба, която ще бъде открита на първи февруари. Това е виртуална експозиция, която ще бъде достъпна до хора от цял свят. Тур оператори, колеги ще могат да се свързват с нас и да могат да присъстват, гледат експозицията, да им бъде разяснявано с екскурзовод. Това са от новите неща, които се опитваме да правим. Една такава галерия не трябва да бъде просто един застинал музей и да показва това, което има във фонда, тя трябва да се развива".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна