Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проверяват сливенски учител, шамаросал петокласник в час по математика

Снимка: БГНЕС

Учител в Сливенско училище шамаросал и издърпал ухото на петокласник в час. Случаят е отпреди няколко дни, а жалба подала майката на момчето Станимира Господинова.

Жената твърди, че Давид е силно стресиран след случката, отказва да посещава дори онлайн часовете по математика, чувства се унижен и поискал да бъде преместен в друго училище.

„Момчето ми разказа, че щракал с химикала си, когато господинът без никаква забележка, се приближил до него, ударил му силен шамар, дръпнал му главата назад, след което го хванал за двете уши и го вдигнал от стола. Всичко се случило за секунди, а веднага след това учителят казал на сина ми, че ако продължава така, няма да премине в по-горен клас“, разказва майката пред Радио Стара Загора.

Какво още сподели тя, чуйте в прикачения файл.

След жалбата на майката, директорът на Второ ОУ „Христо Ботев“ Денко Делчев е поискал писмени обяснения от преподавателя. Самият Делчев признава, че колегата му е професионалист, досега не е имал подобни прояви, но случаят от 14 януари е факт.

Решение за това какво ще бъде наказанието на учителя, ще стане ясно на 7 февруари, а какво още информира директорът чуйте във файла.  

По случая, инспектори от Регионалното управление на образованието ще направят своите констатации като проверката им трябва да приключи до 31 януари, съобщи началникът на РУО-Сливен Кристина Станкова.

Подробностите ще научите в прикачения звуков файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна