Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кобаяши спечели във Вилинген, вятър отмени вторите скокове

Рьою Кобаяши
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Състезанието от Световната купа по ски-скок в германския курорт Вилинген завърши само в един кръг, след като организаторите прецениха, че силният вятър създава предпоставки за инциденти и отмениха вторите скокове.

С най-добър резултат след първите опити бе японецът Рьою Кобаяши, който добави 100 точки към актива си, с което отново излезе начело в генералното класиране за Световната купа.

Кобаяши направи скок от 145 метра, за който получи 115,6 точки от съдиите. Второто място остана за норвежеца Халвор Егнер Гранеруд със 111,6 точки при скок от 143 метра. Тройката допълни друг норвежец - Мариус Линдвик, който с преодолените 137 метра заслужи точно 107 точки.

С победата си днес, която бе първа от първото състезание в Бишофсхофен в началото на януари, Кобаяши събра 1136 точки в генералното класиране. Той води с 28 пред германеца Карл Гайгер, който направи дубъл в Титизее-Нойщад през миналия уикенд, но днес завърши едва 20-и. Трети за Световната купа с 865 точки е Гранеруд.

В неделя предстои още едно състезание във Вилинген, след което на скачачите им предстои участие на Олимпийските игри в Пекин.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна