Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Домашен арест на подсъдимия за прегазеното момиче в Гърменско

Реджеп Алиев
Снимка: Кети Тренчева, БНР

Окръжният съд в Благоевград замени мярката на Реджеп Алиев, обвинен, че е прегазил в събота вечерта 17-годишно момиче от „ задържане под стража“ в „домашен арест“. На този етап от разследването причините за смъртта на момичето не са категорични. 

Събраните до момента доказателства по случая категорично потвърждават, че 29-годишният шофьор се е движил по пътя между селата Хвостяне и Дъбница с несъобразена скорост и не е успял да овладее автомобила, прегазвайки 17-годишното момиче от Гърмен, което е било на пътя. 

След удара Реджеп и тримата, пътували с него в автомобила, са избягали от местопроизшествието. Малко по-късно той е спрян от полицията за проверка, като направената проба за наркотици е била положителна. За подобно престъпление младият мъж вече е бил осъждан през 2019 година.

На отложеното от вчера дело прокуратурата поиска постоянна мярка за задържане, а защитата - по-лека, с оглед на това, че има много неизяснени обстоятелства по случая. 

Съдът прие, че причините за смъртта на 17-годишното момиче от гърменския квартал „Кремиковци“ не са еднопосочни - липсват данни защо пострадалата е била на пътното платно, имало ли е осъществено насилие спрямо нея преди това, когато е била в автомобила на своя приятел, липсва аутопсия, не е изготвена съдебномедицинска експертиза. 

С оглед на това съдията постанови мярка за неотклонение “домашен арест“ на Реджеп Алиев, която също ограничава неговото свободно придвижване . 

Решението подлежи на обжалване пред Апелативен съд-София.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна