Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Перник няма да спира уличното осветление

Община Перник няма да спира уличното осветление, каза кметът Станислав Владимиров. Въпреки драстичния скок в цената на тока, уличните лампи ще останат да светят през нощта, както в града, така и в селата.

В продължение на дълги години с цел икономии уличното осветление в пернишките села се спираше през нощта. Миналата година режимът бе премахнат и въпреки скъпия ток сега общинското ръководство не смята да връща старото положение, каза кметът Станислав Владимиров:

„Ще намерим всякакви варианти да компенсираме високия ток, защото спирането на уличното осветление означава по-голяма несигурност в града, увеличаване на битовите престъпления. Няма как една община да иска да предостави висококачествени услуги и да е без улично осветление в тъмната част на денонощието.”

За ноември и декември 2021 г. общата сметка за ток на цялата община е З95 894  лева. За същия период на предходната 2020 тя е била 175 955 лв.  За да се реши трайно проблемът с тока, общината вече разработва проекти за създаването на собствен соларен парк. „Не можем да издържим. Това е непосилно за общината”, добави Владимиров.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна