Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

100 нови работни места обещава "Оптикс"

| обновено на 05.02.22 в 16:35

Инвестиция от 10 млн. лева и 100 нови работни места обещава новият Производствено-развоен център на фирма "Оптикс", който днес беше официално открит в Пловдив.

 Изпълнителният директор на компанията инж. Иван Чолаков и кметът на града Здравко Димитров прерязаха лентата на новата сграда на дружеството, което единствено у нас разработва и произвежда пълната гама специална оптика за нуждите на армията, полицията и на Европейската агенция за гранична и брегова охрана – Frontex.

„Избрахме Пловдив, защото се развива изключително бурно последните години и градът е в чудесна комуникация с Панагюрище. Най-ценният ми развоен ресурс е тук, където има утвърдени и авторитетни учебни заведения“. С тези думи изпълнителният директор Иван Чолаков поясни решението си за инвестиция именно в града под тепетата. Той подчерта, че от компанията в момента преговарят с космически програми за производство на комплектовки за сателити, участват в сериозни проекти за охрана на стратегически обекти като „Фронтекс“, произвеждат ендоскопи за най-известния хирургически робот в света.

След церемонията по откриване кметът Здравко Димитров и гостите разгледаха новата база. В обособената за производството част вече функционира цех за насищане на печатни платки и производство на електронни възли. Цехът е високотехнологично оборудван, разполага с автоматичен склад и изпитвателна лаборатория за електрически измервания.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени