Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДПС с допълнение към сигнала за „златните паспорти“ заради изказване на министър Йорданова

| обновено на 09.02.22 в 18:14
Хамид Хамид на трибуната на НС
Снимка: БГНЕС

ДПС изпраща допълнение към сигнала си до главния прокурор за неправомерно придобиване на т.нар. златни паспорти от над 120 граждани на Русия и Китай и настоява министърът на правосъдието Надежда Йорданова да бъде разпитана по тях. 

Повод за искането на ДПС стана изявление на министър Йорданова от вчера, че адвокатски кантори, близки до ДПС, са имали участие в придобиването на инвестиционно гражданство или така наречените "златни паспорти". 

Заместник-председателят на партията Хамид Хамид отрече който и да е народен представител от Движението да има адвокатска кантора или да е замесен в подобен казус и заподозря опит за отклоняване на вниманието:

 "Настояваме Прокуратурата да разпита министър Йорданова, защото явно тя има информация, която е от значение по проверката "златните паспорти". Управляващите упорито бягат от тази проверка и подават в публичното пространство всякакви подобни димки. Няма да позволим лакеите на олигарха Прокопиев да отклоняват общественото мнение и да правят гнусни инсинуации по отношение на Движението за права и свободи".

Зам.-председателят на партията Хамид Хамид отрече който и да е представител на движението да има адвокатска кантора или да е замесен в подобен казус и заподозря опит за отклоняване на вниманието:

Карадайъ защити Делян Пеевски от  "внушения" на управляващите

Председателят на партията Мустафа Карадайъ опроверга твърдение на премиера Кирил Петков и вицепремиера и финансов министър Асен Василев по отношение на депутата Делян Пеевски и също ги обвърза с интереси на издателя Иво Прокопиев. Петков - заради подновяване на темата за получени от Пеевски кредити от Българската банка за развитие, след като на 26 август миналата година отговорил, че няма информация за такива.

А министър Василев заради заканата, че щял да оказва натиск върху служители на НАП да правят нови ревизии на депутата от движението:

"Това поражда у нас основателното съмнение относно целите на тези ревизии на ревизиите, за които се заканва неправомерно Асен Василев. Закононарушенията за тези хора вече станаха практика. Тоест вече ние всички разбираме и знаем, че и за господин Кирил Петков е ясно, че неговият подпис няма никаква стойност", заяви Карадайъ.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна