Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радев призова за изграждане на нов детски рехабилитационен център

Кирил Петков, Румен Радев и Илияна Йотова на връчването на дипломите
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев призова заедно с нова детска болница да бъде изграден и детски рехабилитационен център. Това Радев каза на церемонията при завършването на лекари от Медицинския факултет към Медицински университет в София. Експертен съвет към инициативата „Българската Коледа“ ще направи проект за това: 

"Експертният съвет ще разработи отделен проект и ще го внесе в Министерството на здравеопазването. Аз съм убеден, че грижата на Министерството на здравеопазването за изграждане на детска болница трябва да върви заедно и с проект за изграждане на Национален детски рехабилитационен център".

Инициативата „Българската Коледа“ е събрала даренията на стойност над 3 милиона лв. Това е най-високата набирана сума през последните 15 години, отбеляза Радев: 

"Това е знак, че обществото подхожда с все по-голямо доверие към тази инициатива, но причината сте вие, лекарите, и това предварително доверие, което се инвестира във вас, младите лекари е, че тези събрани средства се изразходват по най-добрия начин".

До този момент в президентската институция са постъпили 220 заявления за подпомагане на деца през 2022 г.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна