Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слушайте новия епизод на подкаста за личностно и кариерно развитие:

257 podcast: Да овладеем страха от публично говорене - има начин

Дишай дълбоко и брой до 8

Страхът от публично говорене е на първо място в списъка с човешките страхове. Едва на четвърто място е страхът от смъртта. И това може да звучи оптимистично, стига да знаем как да се справим с първия си най-голям страх.


Нашите мисли са като старите грамофонни плочи - имат две страни - положителна и отрицателна. Целта е да пускаме плочата да свири само  от страната, т.е. с положителни мисли. В момента, в който “чуете”, че нахлуват отрицателните мисли - обърнете другата страна на плочата. 

И след това си представяйте положителни образи. Представете си, че това е най-успешната ви презентация във възможно най-малките детайли. Представете си се как самоуверено заставате пред вашата аудитория. Изглеждате зашеметяващо. Вие говорите уверено, усмихвате се, имате подходящи жестове и гласът ви звучи ентусиазирано…

Всичко звучи прекрасно, но идва Денят "Х" на нашето публично представяне. Как да владеем тогава себе си?

Пулсът ви се ускорява, пресъхва ви гърлото, имате чувството, че главата ви е празна, потят ви се ръцете? Какво правим тогава?

Дишайте дълбоко и бройте до 8. И чуйте и осмислете другите отговори в новия епизод на отличения с PR Приз 2021 257 podcast. Защото това е каузата, която променя и винаги има начин, казват неговите автори  - журналистът Катя Василева и международният консултант по бизнес етикет, протокол и поведенчески коуч Кристина Крънчева.

Всеки месец от февруари в 257 podcast ще има специален гост, който ще споделя личен опит, преживявания, предизвикателства и решения, които го движат напред. Това може да сте Вие, стига да имате подходяща лична история, която да вдъхновява, приземява, окуражава. Опишете я на 257@bnr.bg, за да я разкажем заедно.

Всички епизоди на 257 podcast можете да намерите в платформите:




БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна