Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва карнавалът във Венеция

Снимка: ЕПА/БГНЕС

От утре в цяла Италия започват карнавалните дни. Начало на забавленията даде карнавалът във Венеция. Той ще продължи до 1-и март. И този път програмата му е особена.

Карнавалът във Венеция се провежда под мотото „Запомни бъдещето”, вдъхновено от цитата на Салвадор Дали „И най-вече, аз помня бъдещето”. Целта на организаторите е да се даде послание за надежда чрез култура с богата програма от инициативи в театри и музеи по цялата територия която обхваща венецианския карнавал.

В Италия предпазните маските навън са вече отменени, но мерки срещу пандемията има. За това отпаднаха и тази година традиционните венециански  шествия по вода и суша, както и „Полета на Ангела” от камбанарията на площад “Сан Марко”.

Гостите на карнавала могат да се насладят на открито и закрито на театрални спектакли, клоунади, циркови изпълнения, много музика и различни концерти, дегустации на типични за периода сладкиши и ястия, за любителите на зимните кънки има ледени  площадки. Поради всичко това форматът на карнавала на Венеция се нарича „Венецианското време на чудесата”.  


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна