Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министрите на финансите и на енергетиката са на работна визита в САЩ

Министрите на финансите Асен Василев, и на енергетиката Александър Николов на изслушване в комисията по енергетика на НС, 6 януари 2022 г.
Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев е на работно посещение в Съединените щати. Във водената от него делегация са и енергийният министър Александър Николов и представители на ръководствата на АЕЦ „Козлодуй“,  „Булгаргаз“ и „Булгартрансгаз“.

Предвидени са срещи в Белия дом, Държавния департамент, Департаментите по търговия и енергетика, както и с представители на Агенцията за финансиране на развитието, Американската агенция за развитие и търговия, Американската банка за експорт-импорт.

Основните теми на разговорите ще бъдат енергийната диверсификация и ефективност, модерните и зелени технологии, и климатичните промени.

Делегацията ще има среща с представители на американския бизнес, която се организира съвместно с Търговската камара на Съединените щати и Американската търговска камара в България, както и с Американската бизнес асоциация за Централна Европа и Института за ядрена енергетика.

Част от делегацията е и посланикът на Съденинените щати у нас Херо Мустафа, съобщиха от дипломатическата мисия.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна