Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ръководството на Белене подготвя Отворено писмо за съдбата на бъдещата атомна централа

Снимка: БГНЕС

Ръководството на град Белене подготвя Отворено писмо, с което да изрази тревога за съдбата на бъдещата атомна централа там. Отправена е покана към премиера и министъра на енергетика да посетят площадката, за да се запознаят лично с изграденото до момента.

Повод за Отвореното писмо е заявеното от премиера Кирил Петков, че правителството няма да строи АЕЦ "Белене", каза кметът на града Милен Дулев:

"Община Белене гласи писмо, с което каним министър-председателя и министъра на енергетиката да посетят площадката с депутатите от Плевенска и Великотърновска област, с което да покажем изградената инфраструктура на място, защото общинска администрация и Общински съвет са убедени, че управляващите нашата държава не са запознати с наличното оборудване. Искаме да дойдат да видят, да преценят и да вземат под внимание, както бяха обещали преди изборите мнението на специалистите. И съдбата на самата площадка. Ако не е АЕЦ, какво, според тях, трябва да бъде. Защото това са над 2 600 декара застроена площ с всякаква изградена инфраструктура, която чака и има всички разрешителни за атомна централа".
 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна