Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стоилов: От нас зависи да запазим публиката по трибуните

Станимир Стоилов
Снимка: БГНЕС

Треньорът на Левски Станимир Стоилов разкри, че единствената причина да не води вчерашната тренировка на "сините" е продължилият по-дълго Управителен съвет на клуба.

"Имаше Управителен съвет, който се проточи по-дълго от очакваното. Трябваше да се даде отчет за подготовката и за евентуалната бъдеща селекция. Имаше по-дълги разговори. Съжалявам, че не успях да водя тренировката. Няма никакви други причини за отсъствието ми. Аз не съм по интригите. Каквото имам да казвам, го казвам на медиите. Ако имаше проблеми, щяхте да го научите още вчера", коментира специалистът преди последната тренировка на отбора преди мача с Локомотив (Пловдив) утре.

"Темата "чужденци-българи" не я харесвам. За мен има силни и слаби футболисти, без значение от националността. Всеки клуб сам си избира стратегията. Ние си имаме наш план за развитие, който включва това, че разчитаме на наши юноши. Темата ми е безинтересна. Каква е разликата дали имаш 20 чужденци от Европейския съюз или извън него. Важното е да се развиват играчите. При всички положения в Левски ще има българи, които ще се борят за клуба. Може би има клубове, които имат интерес от повече чужденци, ние - нямаме, не можем да си запълним бройката", каза Стоилов по темата за отпадането на ограниченията за чужденци без европейски паспорти.

"Някак ми изглеждаше смешно в последните години, че футболистите на Левски се притесняват от публиката в домакинските мачове. Няма нищо по-хубаво от това да играеш пред пълни трибуни у дома. Утре с футболистите ще се поклоним пред патрона на клуба, а и на цяла България, и след това ще се постараем от първата минута да играем добре. От нас зависи да запазим публиката на трибуните и доколко хората ще харесат Левски и играта му. Имаме публика, имаме добър противник, имаме перфектен терен. Нямаме извинения да не играем добре. А пълните трибуни трябва да бъдат облекчение за нашите футболисти, защото винаги ще им помагат", смята Стоилов.

"Локомотив е изключително добър и качествен отбор. Наложи се като лидер в България, винаги е сред първите шест. Играят хубав и комбинативен футбол. Запазиха си играчите, имат и нови, които не сме разузнавали. Заслужават нашето уважение. Но ако играем добре, нищо няма да зависи от Локомотив", завърши Станимир Стоилов.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна