Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БФБаскетбол представи Албена Брънзова

Президентът на БФБ Георги Глушков представи лично Албена Брънзова.
Снимка: Пресклуб "България"

Президентът на БФ Баскетбол Георги Глушков представи новия мениджър „Развитие на женския баскетбол“ към федерацията Албена Брънзова на пресконференция в Пресклуб "България".

„Като се качвах към пресклуба минах покрай музея на спорта и се сетих, че там има моя фланелка от НБА“, каза пред репортерите Георги Глушков и допълни:

„Но според мен трябва да има много повече фланелки на наши баскетболистки, една от които има и спечелен шампионски пръстен в САЩ. Твърдо сме решени да направим всичко необходимо за да популяризираме повече женския баскетбол. Дълго време викахме неволята, но е време да запретнем ръкави и да работим здраво. Много се радвам, че Албена Брънзова прие да се захване с тази трудна задача. Всички заедно трябва да работим – кой колкото може! На Общото събрание на федерацията на 29 март ще предложа да има по-голямо финансиране на клубовете, които развиват баскетбола при жените и девойките. Надявам се в събота и неделя в зала Триадица да има много хора и по-добрият отбор от финалистите Берое и Монтана да победи и да спечели Купата“.

„Радвам се, че бях толкова топло приета от ръководството на БФ Баскетбол и лично от президента на федерацията Георги Глушков“, каза Албена Брънзова и уточни, че стратегията за развитието на женския баскетбол е разработена от известни наши национални състезателки.

„Със сестра ми Гергана от години обсъждаме как да споделим своя опит и да помогнем на младите състезателки да развиват своите умения и способности. Има здрава основа, трябва да надградим и да достигнем отново класата и постиженията на българските баскетболистки от миналото. Очаквам равностоен финал между Берое и Монтана, с интерес ще гледам как ще се представят баскетболистките на двата отбора“.

Тази събота и неделя в зала „Триадица“ са финалите на Турнира за Купата на България при жените за 2022 г. На 19 февруари от 18.00 ч. е мачът за третото място между Славия и Шампион 2006, а на 20 февруари от 18.00 ч. е финалът между Берое Стара Загора и Монтана 2003.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна