Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Италианецът Ахиле Лауро ще представи Сан Марино на „Евровизия“

Ахиле Лауро
Снимка: Ройтерс

Нашумелият през последните години италиански певец Ахиле Лауро ще представи Сан Марино на конкурса „Евровизия“ в Торино през май. Това стана възможно след като той участва на фестивала на Сан Марино, отворен за изпълнители от цял свят.

С неиздаваната си до момента песен „Stripper“ в стил пънк-рок Ахиле Лауро спечели фестивала на Сан Марино. Събитието бе организирано за първи път под надслов „Един глас за Сан Марино”.

Целта бе да участват изпълнители от други националности и най-добрия да представи  градът-държава на конкурса „Евровизия“ тази година.

На финала участваха 18 изпълнители, от който 13 от Италия. Класата на Ахиле Лауро бе безспорна и международното жури с председател най-известният италиански песнописец Могол, го класира на първо място.

Лауро получи и наградата на критиката за най-радиофонична песен, както и парично възнаграждение от 7000 евро за успеха си на фестивала.

Негов почетен гост бе певецът Албано, който изправи на крака публиката в театър „Нуова догана”. Този първи песенен фестивал на Сан Марино бе излъчен от местната телевизия и бе проследен директно при много голям интерес от електронните италиански медии. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна