Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Външният министър Теодора Генчовска ще участва в Брюксел в Съвета "Външни работи"

Снимка: МВнР

Министърът на външните работи Теодора Генчовска е Брюксел, където ще участва в редовното заседание на Съвета „Външни работи” (СВнР), съобщават от Министерството на външните работи.

СВнР ще започне с работна закуска с министъра на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба. Обменът е естествено продължение на дискусиите в рамките на ЕС по темата и приетите на 24 януари 2022 г. заключения на Съвета относно ситуацията с европейската сигурност. 

Външните министри от държавите-членки на ЕС ще обменят мнения по Климатичната дипломация, включително в контекста на резултатите от Конференцията на ООН по климата (COP26).

В дневния ред на заседанието е включена и ситуацията в Босна и Херцеговина в контекста на нестабилната обстановка в страната и предстоящите през октомври 2022 г. парламентарни избори.

Предвижда се и среща на Съвместния съвет ЕС – Съвет за сътрудничество в Залива, по време на който ще бъдат обсъдени възможностите за бъдещо сътрудничество със страните от регионалната организация по теми от общ интерес.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна