Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха голяма група мигранти от Афганистан край Стара Загора

Това е втори случай за последните три дни в областта

Снимката е илюстративна
Снимка: Кристиян Кирилов

Полицията в Стара Загора задържа голяма група нелегални мигранти от Афганистан. За последните три дни това е втори случайна заловени лица в областта, опитали се да преминат незаконно през страната. 

Лицата са задържани днес при полицейска проверка на товарен автомобил на АМ "Тракия"  близо до Стара Загора. В товарната част на колата са открити 43 мъже, на възраст между 18 и 35 г., без документи за самоличност. Установено е, че те са граждани на Афганистан.

За срок от 24 часа е задържан 64-годишният шофьор на автомобила и предстои да му бъде предявено обвинение. При извършения оглед на превозното средство и намерен и иззет телефон.Товарният автомобил „Рено“ също е иззет по досъдебното производство.

Това е втори подобен случай за последните три дни на територията на областта. На 19-и февруари, отново край Стара Загора,  близо до бензиностанция е задържана група от 35 мъже, сред които 1 малолетен и 19 непълнолетни, всички граждани на Афганистан. Те били превозени до там с автомобил и свалени на пътя в посока към гр. София. 

Малко по-късно полицейски служители спрели за проверка товарен автомобил, марка „Мерцедес“. При извършено претърсване на колата са установени вещи и предмети, които евентуално са били собственост на мигрантите. Установява се съпричастността на водача към превозването на чуждите граждани през страната. До момента по досъдебното производство са разпитани част от лицата, иззети са дактилоскопни следи за анализ и др. 

Връчена е призовка за снемане на обяснения на водача на товарния автомобил, който не е бил негова собственост.

Разследването по случаите продължава, образувани са досъдебни производства.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна