Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зверев спаси 2 мачбола и спечели в Мексико

Александер Зверев
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Защитаващият титлата си Александер Зверев премина през един от най-тежките мачове в кариерата си, за да се класира за втория кръг на турнира по тенис на твърда настилка в Акапулко, Мексико, от категория ATP 500 с награден фонд от над 1,6 милиона долара.

Германецът, който е поставен под номер 2 в схемата, се справи с американеца Дженсън Бруксби с 3:6, 7:6(10), 6:2 след 3 часа и 22 минути игра. Двубоят започна след 1:30 часа след полунощ местно време (след срещата  Григор Димитров - Стефан Козлов) и завърши в 4:54 часа сутринта, а Зверев трябваше да отрази и два мачбола в тайбрека на втория сет, за да успее да продължи. 

По този начин това се превърна в най-късно завършили двубой в историята на професионалния тенис, подобрявайки с 20 минути рекорда на Лейтън Хюит и Маркос Багдатис от Аустрелиън Оупън 2008, които играха до 4:34. 

21-годишният Бруксби, който е 47-ми в световната ранглиста, показа много стабилна игра срещу далеч по-опитния си съперник. Той спечели първия сет след единствения пробив в него за 5:3 гейма, а във втория сет, който сам продължи 1 час и 52 минути, имаше мачболи при 6:5 точки в тайбрека и при 10:9. Олимпийският шампион Зверев обаче имаше сервиса и в двата случая и успя да се спаси, за да изравни сетовете след 12:10 точки.

Това пречупи Бруксби и в третия сет нивото в играта му спадна, което позволи на Зверев да завърши обрата.

Във втория кръг миналогодишният шампион ще играе със сънародника си Петер Гойовчик, който се справи с 6:4, 6:4 с Брендън Накашима от САЩ.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени