Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Купете си мартеничка в помощ на 11-годишния Макси


Благотворителна акция в помощ на 11-годишно дете се организира пред областната управа на Пловдив. Всеки може да си закупи мартеничка, като средствата ще отидат за лечението на Макси, болен от церебрална парализа.

Майката на детето, Ирина, запретва ръкави и въображение и с много любов и надежда започва да прави мартеничките. Мартенички с кауза – да даде по-добър живот на детето си.

Макси е на 11 години от Пловдив. Майка му Ирина и баща му Краси дълги години не са могли да имат дете. Взимат важно решение, че ще осиновят едно момченце, което тогава е само на 4 месеца и е изоставено в дом за сираци. За съжаление няколко месеца по-късно идва лоша новина. Макси е диагностициран с коварното заболяване детска церебрална парализа.
Всекидневните поддържащи терапии като рехабилитация, логопед, плуване и психолог вече са финансово непосилни за семейството. Макси обаче има нужда от тях в битката с болестта.

От сряда до петък (23 - 25 февруари) от 10:30 ч. до 16:30 ч. пред сградата на Областна администрация в Пловдив всеки ще може да закупи мартеничка.

 Ако искате да бъдете част от каузата, дори и да не можете да дойдете на място, това са дарителските сметки:

Дарителска сметка: Уникредит Булбанк

Максимилиан Красимиров Младенов

BIC- UNCRBGSF

BG54UNCR70001521431391 - лева

BG70UNCR70001521431394 - евро.

Интервю с майката на Макси - Ирина Младенова може да чуете в прикачения звуков файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна