Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Графа представи видеото на новата си песен „Утре отново“, подготвя и албум

Снимка: Луиза Лазарова

На огледалната дата 22.02.2022 г., Графа представи видеото на новата си песен „Утре отново“, която е и заглавна към новия български сериал “Мен не ме мислете”.

Вдъхновението за парчето Влади Ампов черпи от пулса на града, това е и инспирацията за новия му албум, който трябва да се появи през тази година.

„Аз търсих усамотени кътчета в България, където да се скрия за няколко седмици, за да измисля песните за предстоящия си албум. В един момент си казах „човече, ти живееш близо до природата, защо търсиш пак природа? Просто се върни в града и започни да правиш музика“. Така се случи, огледално си дублирах цялото студио на преносимия ми компютър и започнах да си щъкам из града и да се връщам в нашето студио, където измислих по-голямата част от песните“, каза в студиото на Радио София – Графа.

Вдъхновението идва от глъчката, улиците, сградите и изобщо ритъма, с който София живее.

По думите му, пилотният сингъл „Утре отново“ звучи по-различно от всичко, което е правил до момента.

По-зряло е, успях да съчетая моето влечение към инди културата с новия звук, който в момента е актуален и същевременно е препратка към звученето от 80-е. „Утре отново“ е една смесица от много стилове, както винаги правя. Свирейки на китара през последните две години и половина усилено, това определено повлия върху структурирането и композирането на парчетата ми“, разказа Влади Ампов и благодари на целия екип, с който работи.

Графа подготвя и акустичен концерт „Утре отново“, който ще се състои на 11 юни в Античния театър в Пловдив

„Това ще петият ми концерт в Античния театър в Пловдив и първият ми такъв акустичен live под открито небе. Ще бъде магично. Обещавам да не е просто баладичен концерт“, добави Графа.

На 8 март Влади Ампов ще изнесе концерт и в столичен клуб, а на 10 април ще бъде в Лондон.

Подробности можете да чуете в интервюто на Катя Василева с Влади Ампов - Графа




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна