Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още едно тяло е открито в опожарения ферибот "Юрофери Олимпия"

| обновено на 24.02.22 в 10:25
Горящият ферибот беше изтеглен на пристанището в Астакос, Гърция - 23 февруари 2022 г.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Още едно тяло беше открито тази вечер в опожарения кораб "Юрофери Олимпия". Според информация на  гръцката обществена телевизия ЕРТ то е намерено на втората палуба, в паркинга за тежкотоварни коли.

Роднините на изчезналите гръцки и български шофьори, които се намират на пристанище Астакос не разпознаха починалия. Предполага се, че жертвата е или издирваният турски шофьор, чийто роднини не са в Гърция или тялото е на неизвестен нелегален имигрант, пътувал с ферибота. 
Продължава издирването на още 9 души, повечето от които са българи, и остават в неизвестност след пожара на кораба,  възникнал край остров Корфу в петък.

Спасителната акция на ферибота беше възобновена в сряда следобед, след като плавателният съд  пристигна от района на остров Корфу в пристанището в Астакос.

64 пожарникари и спасители работиха през нощта, на групи от по десет души. 

Гръцката обществена телевизия ЕРТ съобщи още, че българският шофьор, който беше спасен 18 часа след началото на пожара, все още е в болницата в Корфу, но вече е добре. Очаква се да бъде изписан в следващите дни.

Проблеми с противопожарната и вентилационната система на кораба „Юрофери Олимпия“ е констатирала Международна организация за инспектиране и преглед на корабите.

Това показва проверката, направена два дни преди възникването на пожара на ферибота миналия петък. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна