Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Михаил Фридман: Войната е трагедия и за двете страни

Михаил Фридман
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Милиардерът Михаил Фридман, смятан за един от най-богатите руснаци, заяви на пресконференция в Лондон, че налагането на санкции на олигарсите няма да има ефект върху решението на Москва да води война в Украйна.

Роденият в Украйна преди разпадането на Съветския съюз Михаил Фридман е основател на най-голямата руска частна банка „Алфа“ и ръководи инвестиционната компания LetterOne, която е с ообени интереси в петролната индустрия и търговята на дребно.

В понеделник ЕС наложи санкции на Фридман, който живее в Лондон и дългосрочния му партньор Пьотр Авен.

Днес Фридман заяви на пресконференция, че войната е трагедия и за двете страни, но се спря да критикува пряко някого с аргумента, че всяка отправена лично реплика може да представлява риск не само за него, но и за колегите и персонала му.

Фридман каза, че замразяването ня някои от авоарите му и налагането на забрана за пътувания не са оправдани и той ще се бори срещу тях. Той допълни, че при вксички случаи санкциите няма да имат желания ефект и да помогнат за вразумяването на Кремъл. Михаил Фридман е вторият руски олигарх след Олег Дерипаска, на практика осъдил войната.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна