Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Британски депутат критикува бавенето на санкции срещу руски олигарси

Роман Абрамович (на снимката) планира набързо да продаде имотите си във Великобритания, твърди лейбъристът Крис Брайънт
Снимка: ЕПА/БГНЕС, архив

Депутатът от британската Лейбъристка партия Крис Брайънт заяви, че руският олигарх Роман Абрамович разпродава набързо имотите си на Острова, за да избегне потенциални санкции.

Крис Брайънт заяви, че правителството действа твърде бавно с налагането на санкциите срещу хората, които са близки на Владимир Путин. Соред него това дава възможност на такива като собственикът на „Челси“ Роман Абрамович да вземе бързи мерки.

Според Брайънт Абрамович е ужасен от перспективата да бъде санкциониран и през близките ден-два ще продаде дома си в Лондон и планира да продаде набързо и други имоти. Депутатът смята, че правителството е уплашено от писмата, които получава от адвокатите на олигарсите.

Брайънт отдавна призовава за най-строги санкции срещу богатите руснаци, които имат близки отношения с режима на Путин. Той отхвърли съобщенията, че Абрамович посредничи за постигането на мир между Русия и Украйна.

Говорител на Абрамович реагира като каза, че олигархът е бил помолен за помощ от украинската страна. Самият Абрамович твърди, че е аполитичен и не е свързан с Путин или руската държава.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна