Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„За дамите с любов“ онлайн изложба на Даниела Стойкова

Снимка: dstoykova.com

През последните две години голяма част от живота ни се случва онлайн. В духа на промяната една млада художничка от Нова Загора реши да ни подари цветни мигове в електронна среда, наричайки експозицията си „За дамите с любов“.

Авторката Даниела Стойкова посвещава събитието както на жените и идващата пролет, така и на българските учителки, лекарки, медицински сестри, спортистки и на великите жени от нашето минало и история, които ни карат да се чувстваме горди. Затова и 30-те маслени картини изобразяват цветя, които по традиция свързваме с имената на българките – Теменужка, Роза, Лилия и Маргарита.

Всички картини са ръчно рисувани чрез наслояване на боите с шпакла върху платно, което ги прави силно релефни и това е забележимо дори през екрана на монитора. Основната цел на художничката е чрез творбите си да зареди хората с позитивна енергия и усещането за топлина и хармония.

Даниела Стойкова се изявява предимно в Италия, където членува в дружеството на художниците „Арте ад Арона”, а онлайн експозицията ѝ може да бъде разгледана до 1 април.

     

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна