Кадър от филма „Форман срещу Форман“

Есенното издание на Master of Art обяви наградените филми

„Master of Art не е само филмов фестивал, това е фестивал на всички изкуства“ – твърди артистичният директор на форума Найо Тицин, съвсем основателно разбира се. На специална пресконференция той обяви наградените филми от всички категории. Журито..

публикувано на 23.09.20 в 21:45

Български премиери в празничния ден

Международният фестивал „Софийски музикални седмици“ отбелязва Независимостта на България с представяне на книга, посветена на трима български композитори и премиерни изпълнения на български творби. Оркестър „Симфониета“ – гр. Враца ще изпълни творби..

публикувано на 22.09.20 в 14:57

Два филма за БНР са част от кино фестивал в Бургас

Две интригуващи заглавия са част от програмата на Международния фестивал за документално историческо кино „Dock 2020“, чийто домакин е черноморският ни град Бургас. Посветен на създаването на Българското национално радио, първият филм, наречен..

публикувано на 22.09.20 в 05:55

За трети път - Международен фестивал за документално историческо кино в Бургас

"Да снимаш мрака", "Малките германци", "Процесът", "На ръба", "Тръмп - анатомията на един мъж" - са част от заглавията, включени в афиша на фестивала за документално историческо кино DOCK` 2020, чийто домакин е Бургас. Общо десет заглавия..

публикувано на 20.09.20 в 04:55

Художникът Стоил Мирчев - с юбилейна изложба в София

Творецът работи в областта на приложната графика, живописта и малката пластика. Произведенията, представени в изложбата му, подредена в галерията на Съюза на българските художници, на столичната улица „Шипка“ 6, са създадени през последните три..

публикувано на 19.09.20 в 05:00

"Къщата на София“ празнува с концерт и изложба, посветени на чудото Живот

Артистичното средище „Къщата на София“ празнува 3 години от своето създаване с музика и картини на артистичния тандем Емрах и Реджеп Якъбови. Празничната вечер е озаглавена „Вяра, надежда и любов“ и се осъществява в партньорство с фондацията на..

публикувано на 17.09.20 в 06:00

„Танда“ – наш филм за любов и самота е сред фаворитите за студентските Оскари

Танда е термин в тангото, който означава 4 парчета, изтанцувани с един и същи партньор. Така се нарича и документалната лента на младата Теодора-Косара Попова – студентка в НАТФИЗ, която има всички шансове да се сдобие с Оскар. Лентата й е сред трите..

публикувано на 15.09.20 в 09:08

Богата програма на ХVII Международен фестивал за късометражно кино

Посветен на късометражното кино, новите медии и дигиталните изкуства с продължителност до 30 минути, фестивалът „В двореца“ ( IN THE PALACE International Short Film Festival ) е сред трите най-стари по рода си филмови форуми на Балканите. Създаден е..

публикувано на 14.09.20 в 22:25

Традиционните Славейкови празници в Трявна преминават като Славейкова вечер

Заради пандемията от Covid-19, тазгодишното издание на националните Славейкови празници са със съкратена програма в рамките на само една вечер. Организирана от община Трявна с подкрепа на Министерството на културата, вечерта започва в 16 часа..

публикувано на 12.09.20 в 06:30
Н. Пр. Майкъл Форбс и Десислава Иванова, директор на Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“ във Видин на откриването на изложбата

Изложба за Джеймс Джойс във Видин

По повод 30-та годишнина от българо-ирландските дипломатически отношения, Н. Пр. Майкъл Форбс − посланик на Ирландия в България откри във Видин изложба, посветена на ирландския писател Джеймс Джойс в регионалната библиотека „Михалаки Георгиев“...

обновено на 11.09.20 в 13:19