Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Славия обърна Берое и отново е на полуфинал за купата

Футболистите на Славия се класираха за полуфиналите от турнира за купата на България

Отборът на Славия е последният полуфиналист в турнира за Купата на България. Тимът на Златомир Загорчич спечели с 2:1 мачът между двата състава на стадиона в столичния квартал "Овча купел" след обрат. Дебют за "белите" направиха новите попълнения - Мартин Петков и Борислав Цонев, които се завърнаха скоропостижно от Украйна.

Място в предпоследната фаза на турнира си осигуриха още ЦСКА, Левски и Лудогорец. Жребият е на 4 март (петък) от 11.00 часа в Бояна.

Първата добра възможност в днешния мач се откри пред гостите от Стара Загора. В седмата минута опит за удар на Фал се отби в защитник и попадна в краката на Тунгара, който стреля силно, но право в ръцете на Светослав Вуцов. "Белите" отговориха моментално. Радослав Кирилов се освободи и пробва удар от малък ъгъл, но прати топката в аут.

В 26-ата минута Ради Кирилов прати топката в мрежата, но се оказа, че Тасев е бил в засада и попадението бе отменено. Малко по-късно неразбирателство в наказателното поле на гостите даде шанс на Йон Бакеро да се разпише, но той стреля в аут.

Берое поведе в 38-ата минута, когато Джонатан Перейра проби през центъра и чукна топката към Стив Фуртадо, който стреля по диагонала и топката придоби странна парабола, за да прехвърли Светослав Вуцов - 0:1.

Само три минути по-късно Славия успя да изравни. Тони Тасев, който бе забравен от защитата на заралии и останал сам срещу Генадий Ганев успя да се разпише за 1:1.

"Белите" стигнаха до обрат в 57-ата минута, когато Радослав Кирилов се разписа от дзупа. Именно капитанът на домакините проби по лявото крило и центрира в наказателното поле на гостите. Топката срещна ръката на Бен Юсеф и преразглеждане на ситуацията Станислав Тодоров посочи бялата точка.

В 64-ата минута след центриране от свободен удар се стигна до разбъркване в наказателното поле на Славия. Топката се озова в Бен Юсеф, който бе непокрит на около метър от вратата, но волето му излетя високо над вратата.

В 73-ата минута пък Давиде Мариани стреля мощно, Светослав Вуцов спаси, топката падна на крака на Абубакар Тунгара, но и неговият опит беше отразен от вратаря. До края Славия успя да удържи аванса си и заслужено е на полуфинал.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна