Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Манчестър Сити с лека победа в градското дерби

Манчестър Сити - Манчестър Юн
Снимка: БГНЕС

Манчестър Сити победи с категоричното 4:1 у дома Манчестър Юнайтед в дербито от 28-ия кръг във Висшата английска лига. Шампионите са на първо място във временното класиране с 69 точки, докато "червените дяволи" заемат пета позиция с 47 точки.  

Двубоят стартира отлично за домакините, които поведоха в резултата още в петата минута чрез Кевин де Бройне. Белгиецът се разписа с удар от наказателното поле след подаване на Бернардо Силва.

Джейдън Санчо изравни за Юнайтед с шут от дистанция в 22-ата минута, но радостта на гостите беше кратка. В 28-ата минута Де Бройне за втори път в двубоя даде аванс за "небесносините", които контролираха изцяло събитията на терена.

Преди края на първата част Рияд Марез и Фил Фоудън пропуснаха да се разпишат във вратата, пазена от Давид де Хеа. Санчо пък също имаше изгоден шанс, но не успя да затрудни стража на домакините Едерсон.

След почивката Манчестър Сити контролираше изцяло събитията на терена и стигна до нови две попадения.

Рияд Марез със силен удар в 68-ата минута направи резултата 3:1, а във втората минута на допълнителното време отново алжирският национал се разписа за 4:1 след асистенция на Илкай Гюндоган.

В този двубой Юнайтед не можеше да разчита на контузения Кристиано Роналдо. 

В понеделник е мачът между Тотнъм и Евертън. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна