Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трима от Ливърпул подновиха тренировки

Роберто Фирмино
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Роберто Фирмино, Тиаго Алканатара и Жоел Матип са подновили тренировки със съотборниците си в Ливърпул, съобщи мениджърът Юрген Клоп, цитиран от клубния уебсайт. 

Фирмино и Тиаго пропуснаха по няколко занимания заради контузии, а Матип не игра през уикенда срещу Уест Хем заради вирусно заболяване. Те вече са на тренировъчното игрище, но Клоп все още не знае на кого ще може да разчита на тях за утрешния реванш от осминафиналите в Шампионската лига срещу Интер.

"Тримата тренираха пълноценно вчера (в неделя). Честно казано обаче, в момента нямам идея какво означава това. Чакаме да видим какво е тяхното състояние след заниманието", каза германският мениджър.

"Тиаго отсъства само седмица, а Жоел го нямаше три или четири дни, така че двамата би трябвало да бъдат наред. Боби обаче пропусна повече време. Това бе първа тренировка за него и сигурно ще трябва да му дадем още няколко дни. Няма как да преценя в този момент, тъй като днес провеждаме тактическа подготовка и я няма интензивността в тренировката. Ще видим. В крайна сметка обаче и тримата са на тренировъчното игрище".

Ливърпул спечели първия мач в Италия с 2:0 и има категорична преднина, но Клоп предупреди играчите си да не подценяват "черно-сините". Те разгромиха с 5:0 Салернитана в петък.

"2:0 е може би най-обръщаният резултат в историята на футбола. Ако си на полувремето, водиш с два гола и си въобразяваш, че си се класирал, значи нещо е сбъркано с философията ти. Да, резултатът от първия мач е по-добър от този, който очаквах, но все пак ни предстои тежък мач", казва Клоп.

В другия реванш в Шампионската лига във вторник Байерн приема РБ Залцбург в Мюнхен.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна