Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Книгата „Как работи тялото“ обяснява функциите на човек от ДНК до емоциите

Снимка: книгомания.бг

„Как работи тялото“ е енциклопедия, част от поредицата „Фактите, обяснени визуално“. С интересни факти и ясни илюстрации изданието разкрива как функционира човешкото тяло. По темата пред Радио София говори Боряна Маринкова, преводач на книгата.

По думите й, „Как работи тялото“ е атлас, написан по разбираем за читателя начин, който дава яснота за процесите в човешкия организъм, като се започне от най-малката структурна единица - спиралите на ДНК и се стигне до това, какви са нашите емоции, как започва и как завършва живота.

Според Маринкова, богатите илюстрации и съдържание ни помагат да разберем от какво сме съставени и защо сме това, което сме, като човешки същества.

"Както е обхваната нашата структурна част, така и нашата емоционална и духовна страна", каза Маринкова и добави, че атласът е четиво, което е полезно за малки и големи, а съдържанието му е разделено на 10 глави.

Книгата ни запознава с основни понятия, функции и взаимовръзки между клетките и отделните органи, как им влияем според начина си на живот, обяснява се какво представлява имунната система и защо е толкова важна за всеки един от нас.

Още подробности можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна