Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Безплатни прегледи в две болници в Пловдив

Безплатни прегледи за ендометриоза започват в отделението по акушерство и гинекология в  УМБАЛ Пловдив - бившата Окръжна. Консултациите ще се провеждат от 14-ти до 31-ви март всеки ден от 12 до 13 в АГ кабинета на третия етаж. От пациентите не се изискват направления, но те трябва да си запишат предварително час на тел: 032 905 343.

Според акушер-гинеколога д-р Жаклин Апиосян прегледите са препоръчителни за жени между 30 и 40 години, а също и при пациенти със съмнение за заболяването,  диагностицирани с него или с фамилна обремененост.  Ендометриозата е доброкачествено заболяване с бавен, но непрекъснато прогресиращ характер, често води до редица проблеми, сред които безплодие. 

Тази седмица и екипът на очно отделение в МБАЛ Централ Хоспитал“ в Пловдив ще проведе безплатни консултативни прегледи след записване на телефон 0879 097 074.  Инициативата е по повод  Световната седмица за борба с глаукомата, съобщи началникът на отделението д-р Димитриос Власиадис. 

Глаукомата е едно от коварните заболявания, започва без симптоми, уврежда зрителния нерв и нервните клетки в ретината, а с напредване на болестта настъпва най-напред загуба на периферно зрение, а по-късно и пълна слепота, припомни офталмологът.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна