Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Славия взе национал на Северна Македония

Гьоко Зайков (№3) се завръща в България.
Снимка: БГНЕС

Бившият защитник на Левски Гьоко Зайков се присъедини днес към тренировките на Славия. Зайков, който има 19 мача и 1 гол за Република Северна Македония, игра в Левски през есента, след което премина в стабилния украински клуб Ворскла (Полтава). Първенството на Украйна обаче така и не започна заради руската военна агресия в страната.

Предвид извънредните обстоятелства, ФИФА позволи на играчите от украинските клубове да подписват договори като свободни агенти или да си намерят отбори на други места. Така Зайков, който е бил предлаган и на унгарски отбори, в крайна сметка се връща в България и ще подпише договор със Славия като преотстъпен до лятото.  Славия ще се опита да вземе място в топ 6 и място в Европа, а укрепването на отбраната идва точно навреме за старши треньора Златомир Загорчич.

27-годишният бранител започва кариерата си в Работнички (Скопие), след което преминава през втория отбор на Рен (Франция), Шарлероа (Белгия) и през 2021-а година облича екипа на Левски.

Той е третият играч, който пристига в Славия след началото на войната в Украйна след други двама бивши левскари – Борислав Цонев и Мартин Петков.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна