Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иво Ивков: Левски не дължи заплати на футболистите, клубът се възражда

Иво Ивков
Снимка: БГНЕС

Футболният клуб Левски няма неизплатени заплати към днешна дата, с изключение вноски по договора със старши треньора на отбора Станимир Стоилов, заяви изпълнителният директор Ивайло Ивков. В ежемесечното си обръщение към запалянковците той даде отлична оценка на работата в клуба и заяви, че Левски не само ще вземе лиценз, а и се възражда.

"Към момента сме подготвени да направим решителни последни стъпки за лицензирането на клуба, което изглеждаше немислимо към 22 октомври, когато бяха вписани новите органи. За кратко време извървяхме дълъг път. Поехме управлението с 4 хиляди лева в касата и 4 неизплатени заплати. Мога да обявя, че към 20 число този месец няма неизплатени месечни възнаграждения с изключение на старши треньора Станимир Стоилов", заяви Ивайло Ивков в изявление по клубната телевизия.

Изпълнителният директор на отбора даде "отлична оценка от спортно-техническа и финансова гледна точка". Той заяви, че през зимната подготовка Левски е платил 150 хиляди евро за лагер и дължи още 20 хиляди, но това и трансферите са били правилни разходи.

"Цената си струваше. Разполагаме с млад отбор с огромен потенциал, който несъмнено ще бъде развит от старши треньора Станимир Стоилов. Отбор, който и в момента радва привържениците", продължава Ивков.

"Едно от най-големите предизвикателства бе реализирането на кампанията "Левски е вечен". Началото бе дадено на 9 февруари, когато представители на организираните привърженици седнаха с нас на една маса. Само на 19 февруари, денят на началото на безсмъртието на нашия патрон Васил Левски, в касата на клуба постъпиха 200 хиляди лева".

Ивков разкри, че Левски е спечелил близо 893 хиляди лева от кампанията "Левски е твой", като третина от тях са от билети.

"Поздравления, приятели, поклон!", казва той.

Левски обаче има и задължения. От 9 февруари до 8 март клубът е платил над един милиона лева по различни пера и тези разходи са по-големи от приходите от "Левски е твой", но Ивков подчерта, че "сините" си имат и друг начин да изкарват пари - от телевизионни права и най-вече от генералния спонсор Palms Bet, който изигра основна роля в спасението на клуба до този момент.

"Разходите на клуба надхвърлят приходите, но клубът има и други собствени приходи - рекламата, телевизионните права и тн. Със задоволство мога да съобщя, че е все по-голям и растежът на рекламодателите. Това е основно благодарение на Вас (привържениците), а считам, отчасти и от управлението на клуба. Не мога да не спомена ролята на Palms Bet както за оцеляването на клуба, така и за неговото възраждане. От август 2021 до 28 февруари 2022 приходите от генералния спонсор възлизат на над 2 милиона лева", каза още Ивков.

Изпълнителният директор подчерта, че "сините" не бива да лежат върху свършеното от последния месец, а да се вдигнат и за предстоящите предизвикателства. Следващото е идния уикенд срещу Локомотив 1929 (София), като мачът е на "Георги Аспарухов".

"Не спирайте, подкрепяйте отбора на стадиона, подкрепяй го и виртуално. Имаме отчайваща нужда от вас. Нека напълним стадиона още в следващия мач с Локомотив София и покажем отново, че когато сме заедно, нищо не може да ни спре", завърши Ивков.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени