Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутати от "Зелено движение" предлагат украинският президент Зеленски да бъде изслушан в Народното събрание

Президентът на Украйна Володомир Зеленски
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Депутатите от „Зелено движение“ - Зорница Стратиева и Владислав Панев, който е и съпредседател в оставка на партията ще предложат украинският президент Володимир Зеленски да бъде изслушан онлайн в българския парламент. Панев посочи, че много европейски държави са инициирали подобни разговори с украинския президент.

"Мисля, че ще бъде изключително силен знак затова каква е позицията на България. Бихме могли и парламента и цялото общество да получим по-ясна представа отвътре от Киев за реалната картина, в  която е войната в Украйна. Знаете, че има много пропаганда, вероятно и от двете страни, но руската пропаганда в България със сигурност не е от вчера, поне от осем години, от 2014 година насам. Предложението ще го внесем още в сряда, първата сесия на народното събрание през следващата седмица. Предполагам, че мнозинството в народното събрание би подкрепило такава инициатива", каза Панев.
 
В момента се провежда партийният форум на Зелените, на който ще бъде избрано ново ръководство. Кандидатите за председател на формацията са трима - Владислав Панев, Добромира Костова и Албена Симеонова. Досегашният съпредседател -  вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов, не се кандидатира отново.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна