Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

АЕЖ-България организира конкурс "Човешките права: отвъд проблемите"

Конкурс за журналисти на тема „Човешките права отвъд проблемите“ организират от Асоциацията на европейските журналисти в България в партньорство със социалното предприятие „Пауър Попс“ (Power Pops) и Фондация „Америка за България“.

Темите, които имате възможност да разработите в дълбочина, са многобройни. Например, осигуряване на достъпна среда за хора с увреждания, решения на проблемите със зависимостите или домашното насилие, създаване на възможности за образование и работа на хора от маргинализирани групи, достъп до справедлив съдебен процес, права на бежанците.

Наградата е стипендия за материал в жанра журналистика за решения. Целта е да се насърчи отразяването на работещи решения като отговор на съществуващи проблеми.

Одобрените предложения ще получат финансиране в размер на 500 лв. като възнаграждение за автора. В допълнение към финансирането, екипът на АЕЖ-България предлага и менторство през цялото време на програмата, за да гарантираме възможно най-високо качество на крайните материали.

Кандидатите трябва да работят като журналисти, включително репортери на свободна практика.

Крайният срок за кандидатстване е 17 април 2022 г., като е необходимо да се попълни тази регистрационна форма. Ако имате въпроси, може да ни пишете на team@aej-bulgaria.org.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна