Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Морето на Галя Чунтова

13
Галя Чунтова
Снимка: Ани Петрова

"Ако името ми е МОРЕ" е новата изложба авторска техника и пластични форми от Галя Чунтова.

Ще бъдете пречистени и излекувани от вълнуващия разказ на Галя Чунтова, изпълнен с копнежи, срещи, тайнство и любов. С вълшебство, магия и лек, художничката твори своите красиви морски истории пласт след пласт, като морска вълна, като стъпки по пясъка, като палав ветрец в платната на Малката лодка и вплита в тях събраните от нея морски съкровища. За да ги сподели с Вас.

Ще бъдат споделени и любимите й тайни срещи и преживелици на лунна светлина или в сънищата... Нежни въздишки, тайнствен шепот, невероятни истории, древни легенди.
Ще я видим озарена от радост в слънчев ден, сред морски нимфи и кариатиди, опознала добрите сестри на Горгона, с ръце - пълни с дарове, понесена от магритични пасажи към спасителни брегове.

Защото морето няма край и всяка среща с него е само начало на дълбока връзка. Защото са щедри даровете му и божествена красотата му. Защото ни обгръща с нежна омая, а неспирният му ритъм ни нашепва истории за моряци и рибари, за тайнствени създания, родени в най-дълбокото, за морски съкровища, за гордост, героизъм, заблуда, страдания и възмездие. За победата на Доброто, Истинското, Необикновеното и Красивото!
ТОЧНО като в новите картини на Галя. Галя, чиято душа също е МОРЕ!

Изложбата може да видите в галерия "Теа Алба",София, ул. Янтра 25 до 18 април.
 
 Снимки: Ани Петрова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна