Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общината в Дупница осигурява линейка и оборудване за болницата

Болницата в Дупница
Снимка: Кирил Фалин, архив

Линейка и оборудване за над 10 хиляди лева ще осигури Община Дупница за болницата в града - това беше решено при приемането на бюджета за 2022 год. Парите за линейката ще са по проект за обслужване на ромското население.

Съветниците гласуваха дори и по-голяма сума за болницата от първоначално определената - 11 хиляди лева, за оборудване на инфекциозното отделение.

Линейката ще бъда осигурена при финализирането на проект с участието на Общината.

Същевременно беше обявено, че общинската болница в Дупница вече е изплатила всичките си задължения към банки, доставчици и по договори, обяви прокуристът на здравното заведение Мария Иванова.

Допреди 4 години болницата беше с над 2 мил. лева дългове и беше пред фалит. Тогава беше назначен прокурист.

Болницата е преодоляла сериозните си задължения с правилно управление и подобрена работа на екипите и администрацията, стигнало се и до банков кредит от 500 хил. лева, който вече е погасен, казва прокуристът Мария Иванова.

„Нямаме никакви задължения, просто наистина работим. Имайте предвид, че болницата прави около 400 хиляди. Аз като отидох в болницата, заработваше около 260, не без и помощта, примерно, на субсидията от министерството. Не е ковида, аз пак казвам, болницата последните два месеца е заработила над 50 хиляди над определения лимит.“

Допреди 4 години болницата беше с над 2 мил. лева дългове и беше пред фалит. Тогава назначиха и прокурист.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна