Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Най-малко пет жертви след ракетен обстрел на западния украински град Лвов

Снимка: unian.info

Най-малко петима души са пострадали при два ракетни удара в рамките на западния украински град Лвов. Това заяви управителят на областта Максим Козицки, цитиран от Франс прес.

Една от целите на днешните удари е бил горивен склад в града, пораженията по който предизвикаха огромен пожар. До момента Лвов не е бил обект на мащабни атаки.

Градът се намира в близост до Полша, а днешното нападение съвпада с визитата на американския държавен глава Джо Байдън във Варшавa, която се намира на едва около 72 километра от Лвов.

От полската столица Байдън ще произнесе специална реч, която се очаква в следващите минути. Придружен от премиера Матеуш Моравиецки, Джо Байдън се срещна с бежанци от Украйна.

Там беше попитан от репортери какво мисли за руския лидер Владимир Путин, след като вижда човешките страдания, причинени от войната, на което американския президент отговори така: 

"Той е касапин".

Думите му предизвикаха моментална реакция от Кремъл, чийто говорител Дмитрий Песков заяви, че подобни изказвания ограничават възможностите за диалог между Русия и САЩ. Песков изрази и учудване, че такова изказване идва от човек, който някога е подкрепял американските бомбардировки в Югославия.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна