Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

56-годишен служител на "Дунав мост" е задържан при получаване на подкуп

Снимка: Областна администрация Русе

56-годишен служител на Граничния пункт "Дунав мост" е бил задържан снощи при получаване на подкуп от лица, преминаващи границата. В акцията по задържането му са участвали служители на дирекция "Вътрешна сигурност" към МВР и следователи.

Още през декември миналата година е получена информация, че през граничния пункт "Дунав мост" в страната са влезли лица, които са били заразени с варианта Омикрон на коронавируса. Те не са били проверявани за ваксинационни сертификати и не са тествани от служители на РЗИ.

По същото време в отдел "Вътрешна сигурност" на МВР постъпват сигнали и за корупционни практики на границата. Така в Окръжна прокуратура е образувано досъдебно производство за подкуп.

Снощи около 18.30 часа е бил задържан 56-годишен служител на "Гранична полиция":

"При реализацията на Дирекция "Вътрешна сигурност" снощи е установено, че за да пропусне лица, които нямат сертификати и които той не насочва за извършване на тест, е получил облага в размер на 30 евро. Тези пари са намерени при извършен обиск на лицето, укрити в униформата му".

Това казва окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев и допълни, че в друга униформа на задържания служител са намерени още пари в различни валути, в евро, леи и левове на обща стойност около 400 евро. Отделно в дома му са намерени още 250 евро. Работата по случая продължава.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени