Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Абрамович помага за преговорите с Киев, но е не е в официалната руска делегация

Дмитрий Песков
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руският бизнесмен Роман Абрамович е задействан в мирните преговори между Москва и Киев със съгласието и на двете страни. Това заяви пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Дмитрий Песков посочи, че Роман Абрамович се намира в Истанбул и осигурява определени контакти между руската и украинската страна. В същото време говорителят на Кремъл уточни, че бизнесменът не е официален член на руската делегация, начело на която е президентският помощник Владимир Медински.

Песков потвърди публикуваните наскоро от близки до властта социологически агенции проучвания, според които подкрепата за така наречената военна операция в Украйна и за президента Путин като цяло безпрецедентно се увеличава.

Междувременно министърът на отбраната Сергей Шойгу съобщи на заседание във военното ведомство, че основните задачи през първия етап на операцията са изпълнени. Той увери, че са унищожени военновъздушни сили и противовъздушната отбрана на Украйна.

По думите му това позволява на руските въоръжени сили да се съсредоточат върху главната си цел - освобождаването на Донбас.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна